Missy Elliott

Missy ElliottÅr 1971 i staden Portsmouth i Virgina föddes en av de mest kända kvinnliga hiphopartisterna genom tiderna, Missy Elliot. Melissa Arnette Elliott, som är hennes riktiga namn, är en amerikansk sångerska/rappare, musikproducent och textförfattare. Man kan säga att den kvinnan har tagit sig an sin karriär storslaget, på alla sätt möjliga.

Missy Elliott slog igenom hårt och hennes intensiva stil och förmåga att förändra hiphopens idé om kvinnor, gav henne hela 5 platinaalbum i rad, vilket även inkluderade hennes debutalbum kallat ”Supa Dupa Fly”. Hon har även vunnit 5 grammisar.

Vem är då Missy Elliott? Intresset för att sjunga och uppträda började redan som barn då hon ofta ordnade shower för grannar och familj. Det sägs att hon redan då visste och var säker på att hon skulle bli en stjärna.

Missy Elliott – inte enbart en solskenshistoria

Melissas barndom är dock inte enbart fylld med sång och musik. Som liten fick Missy Elliott utstå våldtäkt av en släkting, men även se sin mamma dagligen bli misshandlad av Missy Elliotts far. Det var inte förrän hon var tonåring som hon och hennes mamma flydde från Melissas far och Missy Elliott äntligen kunde fokusera och satsa helhjärtat på musiken och det var här allt började. Missy startade först i en grupp kallad ”Sista”, men då gruppen splittrades sökte sig Missy till sin vän Timbaland och de började gemensamt att skriva låtar och texter till deras vän Aaliyah.

Tack vare sin storhet fick Melissa även göra en hel del framträdanden i tv, i filmer och reklam, men hennes största fokus är fortfarande musiken. Elliotts fantastiska färdigheter i att skriva, producera och framträda har hjälpt henne att bli den första kvinnliga mogulen inom hiphopens historia. Missy Elliott har dock valt att ligga långt under en lång period därefter, men år 2015 syntes hon bredvid Katy Perry på Super Bowl’s halvtidsshow.